Zwanger en bevallen

U en uw kind zijn bij ons in goede handen. Voor, tijdens en na de bevalling.

Vrouw krijgt hand op haar schouder

Bent u zwanger? Dan willen we u allereerst van harte feliciteren! Moeder worden is een bijzonder en spannend moment. Of het nu de eerste, tweede, derde of zesde keer is. Onze gynaecologen, gespecialiseerd verpleegkundigen en andere zorgverleners doen er alles aan om u en uw kind zo goed mogelijk te begeleiden. Heeft u speciale wensen, zoals een badbevalling of een natuurlijke keizersnede? Dan denken wij graag met u mee.

Samenwerking verloskundigen regio Utrecht

In het Diakonessenhuis vindt u een van de grootste centra voor geboortezorg in Nederland. Wij werken samen met verloskundigen in de regio. Hierdoor kunt u zo lang mogelijk bij uw eigen verloskundige blijven, zowel thuis als in het geboortehuis.

Gezonde start van uw zwangerschap

Gezond oud worden begint al in de baarmoeder. Op het moment dat u weet dat u zwanger bent, bent u vaak al twee weken of langer zwanger. Juist in die eerste periode is het ongeboren kind erg kwetsbaar. Het is belangrijk gezond te leven vanaf het moment dat u zwanger bent.

Hulp in alle fasen van uw zwangerschap

Per jaar bevallen zo’n 3000 vrouwen bij ons. Daarmee zijn wij een begrip in de regio Utrecht als het gaat om de begeleiding van zwangere vrouwen en bevallingen. U kunt bij ons terecht voor zorg en advies in alle fasen van uw zwangerschap. Hier leest u alles wat u moet weten over uw zwangerschap en bevalling.

Voorlichting voor aanstaande ouders

Aanstaande ouders zijn van harte welkom bij de (digitale) informatiebijeenkomsten 'Alles over bevallen' en 'Alles over borstvoeding'. De informatiebijeenkomsten zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Bekijk onze agenda voor data en aanmelden. 

Ervaringen van anderen

Wie komt u tegen?

Contactgegevens

  • Bent u zwanger en wilt u een afspraak maken met de gynaecoloog? Dat kan online of door te bellen met 088 250 6178 
  • Algemene informatie over kraamsuites: [email protected] of bel 088 250 6597 
  • Bevalt u bij een gynaecoloog en begint uw bevalling? Bel dan de coördinator van de suites: 088 250 6042
  • Wilt u overleggen met de fertiliteitsassistente? Dan kunt u terecht op het telefonisch spreekuur (dagelijks van 12.30 tot 14.00 uur): 088 250 6046 

Meer informatie over zwanger en bevallen