Zwanger en bevallen

U en uw kind zijn bij ons in goede handen. Tijdens de zwangerschap, de bevalling en daarna staat ons betrokken team voor u klaar.

Vrouw krijgt hand op haar schouder

Persoonlijke zorg tijdens de zwangerschap, de bevalling en daarna

Bent u zwanger? Dan willen we u allereerst van harte feliciteren! Ouder(s) worden is een bijzonder en spannend moment. Of het nu de eerste, tweede of vijfde keer is. Ons geboortezorgteam doet er alles aan om u en uw kind zo goed mogelijk te begeleiden. Heeft u speciale wensen, zoals een badbevalling of een natuurlijke keizersnede? Dan denken wij graag met u mee.

In deze video ziet u wat u kunt verwachten van de geboortezorg en uw bevalling in het Diakonessenhuis. 

U kunt deze video alleen bekijken als u cookies accepteert. Meer informatie over cookies.

Video: Geboortezorg in het Diakonessenhuis

Waar kunnen we u mee helpen?

Per jaar bevallen zo’n 3000 vrouwen bij ons. Daarmee zijn wij een begrip in de regio Utrecht als het gaat om de begeleiding van zwangere vrouwen en bevallingen. U kunt bij ons terecht voor zorg en advies in alle fasen van uw zwangerschap. Hieronder vindt u meer informatie over aandoeningen, onderzoeken en behandelingen tijdens de zwangerschap en bevalling.

Voorlichting voor aanstaande ouders

Aanstaande ouders zijn van harte welkom bij de (digitale) informatiebijeenkomsten 'Alles over bevallen' en 'Alles over borstvoeding'. De informatiebijeenkomsten zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Bekijk onze agenda voor data en aanmelden. 

Ervaringen van anderen

Wie komt u tegen?

Contactgegevens

  • Bent u zwanger en wilt u een afspraak maken met de gynaecoloog? Dat kan online of door te bellen met 088 250 6178 
  • Algemene informatie over kraamsuites: [email protected] of bel 088 250 6597 
  • Bevalt u bij een gynaecoloog en begint uw bevalling? Bel dan de afdeling Triage: 088 250 6459. U kunt de afdeling Triage ook altijd bellen bij ongerustheid, twijfel of naar aanleiding van instructies tijdens uw polikliniekbezoek.  
  • Wilt u overleggen met de fertiliteitsassistente? Dan kunt u terecht op het telefonisch spreekuur (dagelijks van 12.30 tot 14.00 uur): 088 250 6046 

Samenwerking verloskundigen regio Utrecht

In het Diakonessenhuis vindt u een van de grootste centra voor geboortezorg in Nederland. Wij werken samen met verloskundigen in de regio. Zo zorgen we ervoor dat de zorg van uw verloskundige en de zorg in ons ziekenhuis naadloos op elkaar aansluiten. We bieden u als één team zorg en begeleiding. 

We onderzoeken de aanspreekvorm voor patiënten op onze website

We vernieuwen onze webpagina’s over Verloskunde. Uw mening nemen we daarin graag mee. Hieronder kunt u aangeven hoe u graag aangesproken wordt op deze webpagina.

Heeft u andere opmerkingen of suggesties voor deze webpagina? Dat horen we graag. Mail naar [email protected].

Meer informatie over zwanger en bevallen