9 november: Verwenmiddag voor mantelzorgers

Onder het motto ‘Mantelzorg mag naam hebben!’ organiseert de afdeling Ouderengeneeskunde van het Diakonessenhuis in Zeist op vrijdag 9 november van 14.00 tot 16.00 uur een verwenmiddag voor mantelzorgers.

Mantelzorgers kunnen genieten van een kopje koffie met wat lekkers, zich laten verwennen met een handmassage en hun ervaringen delen met andere mantelzorgers. Ook is er informatie over mantelzorgondersteuning en krijgen mantelzorgers een kleine attentie. De middag vindt plaats in het kader van de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg en is bedoeld voor mantelzorgers van polikliniekbezoekers en van patiënten die in het ziekenhuis verblijven.

Diakonessenhuis en mantelzorg

Ouderenzorg is een speerpunt van het Diakonessenhuis. De zorg voor kwetsbare ouderen is daarbinnen een specifiek aandachtsgebied. We vinden het daarbij belangrijk om ook hun mantelzorgers bij de zorg, communicatie en besluitvorming te betrekken. Dit kan bijdragen aan een prettig en veilig verblijf in het ziekenhuis voor de kwetsbare oudere patiënt. We doen dit onder andere door het verbeteren van informatie-uitwisseling en het bieden van logeermogelijkheid voor mantelzorgers. En zetten hen graag eens per jaar extra in het zonnetje.