Skip to main content

Verrichtingenspreekuur

U heeft een afspraak op het verrichtingenspreekuur, omdat uw plastisch chirurg u voor een behandeling heeft doorverwezen.

Melden

In Utrecht kunt u plaatsnemen in de wachtkamer bij route 275. U hoeft zich niet te melden.

In Zeist kunt u zich melden bij route 37.

Voorbereiding

Hoe u zich kunt voorbereiden op uw afspraak kunt u lezen in de folder ‘Spreekuur kleine verrichtingen plastische chirurgie’. [folder rechts]

De behandeling

Als u aan de beurt bent, wordt u door de polikliniekassistent binnengeroepen en naar de behandelkamer gebracht. Als u medicijnen gebruikt of ergens overgevoelig voor bent, is het belangrijk dit te melden.

Na de behandeling

Na de ingreep wordt de wond gehecht en verbonden. Daarna kunt u naar huis. Na sommige ingrepen neemt u nog even plaats in de wachtkamer. De polikliniekassistent komt bij u langs om te kijken hoe het met u gaat en of het verband niet doorlekt.

Adviezen voor thuis

U krijgt van de plastisch chirurg of polikliniekassistent een aantal adviezen. Bijvoorbeeld over het verwijderen van het verband en wanneer de wond weer nat mag worden. Na de ingreep kunt u pijn krijgen. Hiervoor kunt u pijnstillers innemen.

Door de polikliniekassistent wordt een afspraak gemaakt om de hechtingen te verwijderen. Als bij u oplosbare hechtingen zijn gebruikt, is dit niet nodig. Tenzij u last krijgt van de knoopjes die aan het eind zitten.

Ook wordt er een controleafspraak met u gepland. Behalve als de plastisch chirurg iets anders met u heeft afgesproken.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding