Nierkanker

Nierkanker komt op alle leeftijden voor. Maar vooral bij mensen tussen de 60 en 75 jaar. Het hebben van nierkanker kan spanning en onzekerheid met zich meebrengen. Zowel bij u als bij uw naasten. Wij zijn er voor u. Ook voor uw zorgen en verdriet. Uw behandeling is in handen van ons vaste team van ervaren zorgverleners en artsen.

Wat is nierkanker?

Kanker is een verzamelnaam voor meer dan honderd verschillende ziekten. Al deze verschillende soorten kanker hebben één gemeenschappelijk kenmerk: een ongeremde deling van lichaamscellen. We spreken van nierkanker als u een kwaadaardig gezwel heeft in uw nieren. In Nederland wordt per jaar bij ongeveer 1.550 mensen nierkanker vastgesteld. 60% daarvan is man en 40% vrouw.

Onze zorg bij nierkanker

  • U kunt snel bij ons terecht. Bij uw eerste afspraak stelt uroloog u een aantal vragen en onderzoekt u. U krijgt meteen de uitslag.
  • Korte wachttijd. We hebben een korte wachttijd hebben tussen diagnose en start van uw behandeling.
  • Behandeling door een vast en ervaren team.
  • We werken met de nieuwste apparatuur om nierkanker op te sporen en te behandelen. 
  • We voldoen aan alle landelijke normen voor de behandeling van blaaskanker: SONCOS.
  • We ondersteunen u en uw familie tijdens uw hele behandeling en daarna.

Behandeling van nierkanker

Wij werken met een vast en ervaren team dat al jaren op elkaar is ingespeeld. We leveren specialistische nierkankerzorg volgens de nieuwste inzichten. In nauw overleg met u en uw familie stellen we een passend behandelplan op.

Lees meer over de behandeling van nierkanker