Prostaatkanker

Een op de negen mannen krijgt te maken met prostaatkanker. Prostaatkanker is daarmee de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. Kanker is niet niets. Voor de meeste mannen en hun familie is dit een moeilijke periode. Wij zijn er voor u. Ons vaste team met ervaren zorgverleners en artsen staat klaar voor de beste medische behandeling. Maar we besteden ook aandacht aan uw emoties. En ook uw familie verliezen we niet uit het oog.

Onze zorg bij prostaatkanker

  • Behandeling door een vast en ervaren team. We leveren specialistische prostaatkankerzorg volgens de meest nieuwe inzichten. In nauw overleg met u en uw familie stellen we een passend behandelplan op.
  • We voldoen aan alle landelijke normen voor de behandeling van prostaatkanker: SONCOS.
  • We ondersteunen u en uw familie tijdens uw hele behandeling en daarna.

Behandeling van prostaatkanker

Als we weten wat er precies met u aan de hand is, gaan we op zoek naar de beste behandeling voor u. Daarvoor komt een team van specialisten bij elkaar om uw ziekte te bespreken. Ook tijdens uw behandeling werken deze specialisten samen.

Lees meer over de behandeling van prostaatkanker

Ondersteuning tijdens en na uw behandeling

Na uw behandeling komt u regelmatig bij ons terug. Wij houden in de gaten of lichamelijk alles goed met u gaat. Maar ook dan is er altijd ruimte voor uw eigen verhaal.

Lees meer over ondersteuning van uw behandeling

Samenwerking met andere ziekenhuizen

Voor de behandeling van patiënten met prostaatkanker werken we nauw samen met artsen uit andere ziekenhuizen. Dat doen we in het samenwerkingsverband Oncomid. In Oncomid is de kennis en ervaring van dokters uit de regio gebundeld in één team. Zo kunnen we snel handelen en maken we de genezingskans groter, ook voor zeldzame en complexe tumoren. Meestal kunnen we u binnen 21 dagen na de eerste onderzoeken vertellen wat er aan de hand is en welke behandeling voor u het meest geschikt is. 

Voor actieve behandeling van gelokaliseerd prostaatkanker vindt de behandeling plaats in het St Antonius ziekenhuis (operatieve verwijdering van de prostaat ) en/ of het UMCU (bestraling van de prostaat). Andere vormen van behandeling (hormonale /chemotherapie of actief vervolgen) vindt plaats in het Diakonessenhuis. De controle na start van de behandeling vindt in het Diakonessenhuis plaats
 

Literatuur

Als je man verandert, Paul Kil

Kiezen bij Kanker, (hoe) laat ik mij behandelen, Paul Kil