K.C. van Dalen
uroloog
K.C. van DalenEen op de negen mannen krijgt te maken met prostaatkanker. Prostaatkanker is daarmee de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. Kanker is niet niets. Voor de meeste mannen en hun familie is dit een moeilijke periode. Wij zijn er voor u. Ons vaste team met ervaren zorgverleners en artsen staat klaar voor de beste medische behandeling. Maar we besteden ook aandacht aan uw emoties. En ook uw familie verliezen we niet uit het oog.
Bij verdenking op prostaatkanker wilt u snel zekerheid. Als u een verwijzing heeft van uw huisarts maakt u een afspraak bij de polikliniek Urologie.
De gedachte dat u mogelijk prostaatkanker heeft, zorgt vaak voor ongerustheid. Gelukkig betekent een afwijking aan uw prostaat of een verhoogde PSA waarde lang niet altijd dat u kanker heeft. U wilt natuurlijk zo snel mogelijk weten waar u aan toe bent. Daarvoor kunt u bij ons terecht.
Als we weten wat er precies met u aan de hand is, gaan we op zoek naar de beste behandeling voor u. Daarvoor komt een team van specialisten bij elkaar om uw ziekte te bespreken. Ook tijdens uw behandeling werken deze specialisten samen.
Na uw behandeling komt u regelmatig bij ons terug. Wij houden in de gaten of lichamelijk alles goed met u gaat. Maar ook dan is er altijd ruimte voor uw eigen verhaal.
uroloog
K.C. van Daleninternist-oncoloog
dr. L.H. van Huis-Tanjauroloog
A.C.M. Kumsinternist-oncoloog
L. van Leeuwen-SnoeksInternist-oncoloog
drs. T. Oostergoverpleegkundig specialist oncologie / hematologie
N. Sietsmauroloog
O.J.D. Sniedersuroloog
dr. J.R. Spermonverpleegkundig specialist oncologie / hematologie
N. Vreekeverpleegkundig specialist
C. van de WeerdVoor de behandeling van patiënten met prostaatkanker werken we nauw samen met artsen uit andere ziekenhuizen. Dat doen we in het samenwerkingsverband Oncomid. In Oncomid is de kennis en ervaring van dokters uit de regio gebundeld in één team. Zo kunnen we snel handelen en maken we de genezingskans groter, ook voor zeldzame en complexe tumoren. Meestal kunnen we u binnen 21 dagen na de eerste onderzoeken vertellen wat er aan de hand is en welke behandeling voor u het meest geschikt is.
Voor actieve behandeling van gelokaliseerd prostaatkanker vindt de behandeling plaats in het St Antonius ziekenhuis (operatieve verwijdering van de prostaat ) en/ of het UMCU (bestraling van de prostaat). Andere vormen van behandeling (hormonale /chemotherapie of actief vervolgen) vindt plaats in het Diakonessenhuis. De controle na start van de behandeling vindt in het Diakonessenhuis plaats
Als je man verandert, Paul Kil
Kiezen bij Kanker, (hoe) laat ik mij behandelen, Paul Kil