drs. X.E. Jacobs

Plastisch chirurg met als aandachtsgebieden: hand- en polschirurgie (Europees gecertificeerd handchirurg), dermato-oncologische (huidkanker) chirurgie en esthetische chirurgie.

Profielfoto X.E. Jacobs

drs. X.E. Jacobs

Xander Jacobs heeft zijn opleiding tot plastisch-, reconstructief- en hand- en polschirurg gevolgd aan het VU Medisch Centrum te Amsterdam. Een deel van zijn opleiding heeft hij gevolgd in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk. Gedurende zijn opleiding heeft hij een extra stage gevolgd voor de reconstructieve (micro) chirurgie in het Ghang Gung Memorial Hospital in Taiwan.

Na het afronden van zijn opleiding is hij aansluitend gestart met het fellowship voor de hand-pols chirurgie via The Hand Clinic in Amsterdam, dit in samenwerking met het VUmc, AMC en UMCU. Gedurende deze periode heeft hij vanuit verschillende invalshoeken veel ervaring opgedaan binnen dit zeer specialistische vakgebied. Naast deze ervaring is hij een allround plastisch chirurg met ervaring in de reconstructieve en esthetische chirurgie. 

Jacobs beschouwt het als een voorrecht om te werken als plastisch chirurg. De combinatie van functionaliteit, fijnzinnigheid en creativiteit maken het een bijzonder leuk en uitdagend vak. Het Diakonessenhuis is een stads- en streekziekenhuis waarbij de patiënt centraal staat, dit sluit aan bij zijn werkwijze.

Hij vindt het belangrijk om samen met u een zorgvuldige afweging te maken om tot een optimaal resultaat te komen van de behandeling. Hij geeft hierbij een eerlijk beeld van de voor- en nadelen van de mogelijke behandelingen.

Xander Jacobs is lid van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC), de Nederlands Vereniging voor Handchirurgie (NVvH), de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC) en is European Board Certified Hand Surgeon.

Lees meer over dokter Jacobs op zijn persoonlijke website

BIG-nummer:

29908545801