M.E. Donker

Urogynaecoloog, met als aandachtsgebieden: verzakkingsklachten (prolaps), incontinentieklachten, bekkenbodemproblematiek, (complexe) bekkenbodemoperaties, endoscopische operaties, algemene gynaecologie.

Profielfoto van M.E. Donker, urogynaecoloog

M.E. Donker

BIG-nummer:

49908903401

M.E. Donker studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 2007 rondde zij haar artsexamen succesvol af. Daarna werkte zij twee jaar arts-assistent in het Spaarne Ziekenhuis en begon zij in 2009 met de opleiding tot gynaecoloog in het Zaans Medisch Centrum en AMC Amsterdam. Een deel van de opleiding was in het Tygerberg ziekenhuis in Kaapstad, Zuid-Afrika. In 2014 voltooide zij haar opleiding tot gynaecoloog. Daarna verhuisde zij met haar gezin naar Curaçao, waar zij werkte als Chef de Clinique.  Na twee jaar keerden zij terug naar Nederland en begon M.E. Donker in het Amsterdam Medisch Centrum waar zij zich vooral bezig hield met de goedaardige gynaecologie en de bekkenbodemgynaecologie. In 2018 begon zij met een fellowship bekkenbodemgynaecologie en specialiseerde zij zich in de (complexe) verzakkings- en incontinentie problematiek. Eind 2020 rondde zij haar fellowship af.

In februari 2021 startte M.E. Donker als urogynaecoloog in het Diakonessenhuis. Haar aandachtsgebieden zijn verzakkingsklachten, incontinentie, bekkenbodemproblematiek, bekkenbodemoperaties, endoscopische operaties, algemene gynaecologie.

“Er heerst nog altijd een taboe op klachten als urineverlies of een verzakking”, vertelt M.E. Donker. “Ik vind het belangrijk dat mijn patiënte zich op haar gemak voelt, goed geïnformeerd wordt over haar diagnose en de behandelmogelijkheden en dat we samen de juiste behandeling kiezen.”

M.E. Donker is momenteel lid van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG), Werkgroep Bekkenbodem (WBB), International Urogynaecological Association (IUGA), European Urogynaecological Association (EUGA), Werkgroep Gynaecologische Endoscopie, American Academy of Gynaecologic Laparoscopists (AAGL).