Behandeling van een scheefstaande grote teen

Als u geen of weinig pijn heeft, hoeven we een scheefstaande teen niet te opereren. We passen uw schoenen aan uw teen aan. Uw teen blijft dus zoals hij is. Als andere schoenen niet helpen of als uw teen erg pijn doet, kunnen we u opereren.

Behandeling zonder operatie

Onze orthopeden kunnen u goed advies geven over welke schoenen u het best kunt dragen. De fijnste schoenen zijn brede schoenen gemaakt van zacht leer. Zo komt er weinig druk op de bult op uw teen te staan. Dit loopt comfortabeler en voorkomt dat de huid kapot gaat en ontsteektBij hele lichte gevallen kunnen een speciale steunzool of gelsok druk van de bult halen.

Als uw voet niet in deze schoenen past, helpen onze orthopeden u met speciale orthopedische schoenen. Deze schoenen worden voor u op maat gemaakt.

Behandeling met operatie waarbij de teen wordt rechtgezet

Als andere schoenen niet helpen of als de bult op uw teen erg pijn doet, kunnen we opereren. We kunnen kiezen uit verschillende operaties. Onze orthopedisch chirurg bekijkt samen met u wat de beste behandeling is.

Tijdens een operatie zetten we botten en pezen van uw grote teen op de juist plek. Hierdoor krijgt uw teen weer een normale vorm en verdwijnt de bult.

Na de operatie krijgt u een revalidatieschoen en een drukverband. Uw fysiotherapeut leert u een aantal oefeningen om uw teen na de operatie soepel te houden. Het is belangrijk dat u deze oefeningen thuis doet.

Wat kunt u weer na de behandeling?

U kunt weer normale schoenen dragen. De bult op uw teen is verdwenen en uw teen staat rechter. Lopen is comfortabeler en u kunt het sporten weer oppakken.

De behandeling uitgelegd

Maak een afspraak

U kunt online en telefonisch een afspraak maken. U heeft hiervoor een verwijzing van een huisarts of specialist nodig.