Nazorgspreekuur

Heeft u langere tijd op de Intensive Care (IC) gelegen? Dan kunt u last krijgen van verschillende lichamelijke en geestelijke klachten. U kunt dan terecht op het nazorgspreekuur van de afdeling IC.

Voor wie is het spreekuur?

Bent u langer dan vijf dagen op de IC opgenomen geweest? Of bent u langer dan twee dagen beademd? Dan wordt u enkele weken na ontslag uit het ziekenhuis uitgenodigd op het nazorgspreekuur. Valt u niet binnen deze groep maar heeft u wel behoefte aan een nagesprek? Neem dan contact op met de afdeling.

Het spreekuur

Voordat u op het spreekuur komt, vragen we u een vragenlijst in te vullen. Tijdens het spreekuur heeft u een gesprek met een gespecialiseerde IC-verpleegkundige en een intensivist. Het gesprek duurt ongeveer 30 minuten. 

Als dat nodig is, kunt u doorverwezen worden naar een andere specialist zoals een fysiotherapeut, diëtist, ergotherapeut of psychiater. We werken hierbij ook samen met de psychologen van het Diakonessenhuis. Als u er toestemming voor geeft, krijgt uw huisarts na het gesprek een brief waarin de eventueel gesignaleerde problemen staan.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.