Psychologie

Lichamelijke klachten, ziekte, medische onderzoeken en behandelingen hebben ook emotionele gevolgen. Onze psychologen kunnen u daarbij helpen.

Vrouw zit op een bankje in het bos en is in gesprek

Lichamelijke klachten, ziekte, medische onderzoeken en behandelingen hebben ook emotionele gevolgen. Voor u als patiënt en voor de mensen om u heen. U kunt zich angstig, somber of verdrietig voelen. Bijvoorbeeld na een hartinfarct of hartoperatie. Of omdat u zwanger bent en uw vorige bevalling akelig was. In al deze en andere situaties helpen onze medisch psychologen u met uw ziekte, pijn en zorgen om te gaan. Voor kinderen, jongeren en hun ouders staan onze kinderpsychologen klaar.

Waar moet u heen?

De afdeling psychologie is in Utrecht en Zeist, op meerdere plekken. In de uitnodiging staat waar u precies moet zijn voor uw afspraak.

Twijfelt u waar u moet zijn of hebt u de uitnodigingsbrief niet bij u? Meldt u zich dan bij de receptie bij de hoofdingang, en geef aan met wie u een afspraak hebt.

Psycholoog tijdens uw opname

Bent u opgenomen in het ziekenhuis? Dan kan een psycholoog bij u langskomen op de kamer. Bijvoorbeeld als de arts ziet dat de opname emotioneel zwaar is. Of wanneer de arts geen volledig lichamelijke verklaring kan vinden voor uw klachten. Samen met de psycholoog bespreekt u dan uw problemen. En welke hulp het beste bij u past. Wilt u zelf graag met een psycholoog praten? Bijvoorbeeld omdat u angstig, verdrietig of somber bent? Dan kunt u dit aangeven op de verpleegafdeling.

Vertrouwelijkheid van uw gegevens

Iedereen die bij ons werkt, heeft een beroepsgeheim. Ook onze stagiaires. Dat betekent dat alles wat u ons vertelt veilig is bij ons.