A. Buhrmann
klinisch neuropsycholoog
A. BuhrmannLichamelijke klachten, ziekte, medische onderzoeken en behandelingen hebben ook emotionele gevolgen. Onze psychologen kunnen u daarbij helpen.
Lichamelijke klachten, ziekte, medische onderzoeken en behandelingen hebben ook emotionele gevolgen. Voor u als patiënt en voor de mensen om u heen. U kunt zich angstig, somber of verdrietig voelen. Bijvoorbeeld na een hartinfarct of hartoperatie. Of omdat u zwanger bent en uw vorige bevalling akelig was. In al deze en andere situaties helpen onze medisch psychologen u met uw ziekte, pijn en zorgen om te gaan. Voor kinderen, jongeren en hun ouders staan onze kinderpsychologen klaar.
Wij hebben twee verschillende spreekuren: een voor volwassenen en een voor kinderen. Hier leest u wat u kunt verwachten van deze spreekuren.
De afdeling psychologie is in Utrecht en Zeist, op meerdere plekken. In de uitnodiging staat waar u precies moet zijn voor uw afspraak.
Twijfelt u waar u moet zijn of hebt u de uitnodigingsbrief niet bij u? Meldt u zich dan bij de receptie bij de hoofdingang, en geef aan met wie u een afspraak hebt.
Bent u opgenomen in het ziekenhuis? Dan kan een psycholoog bij u langskomen op de kamer. Bijvoorbeeld als de arts ziet dat de opname emotioneel zwaar is. Of wanneer de arts geen volledig lichamelijke verklaring kan vinden voor uw klachten. Samen met de psycholoog bespreekt u dan uw problemen. En welke hulp het beste bij u past. Wilt u zelf graag met een psycholoog praten? Bijvoorbeeld omdat u angstig, verdrietig of somber bent? Dan kunt u dit aangeven op de verpleegafdeling.
Heeft uw medisch specialist u verwezen naar de psycholoog van het ziekenhuis? Dan laten wij u zo snel mogelijk weten wanneer u kunt komen voor een eerste intakegesprek. Wilt u in de tussentijd al aan de slag? Dat kan: als patiënt van het Diakonessenhuis kunt u direct van start door gebruik te maken van een van de 36 zelfhulpmodules van Therapieland.
U komt bij ons terecht omdat uw specialist u doorverwezen heeft. Daarom werken we tijdens uw behandeling nauw samen met uw specialist. Zo kunnen we zoeken naar een behandeling die bij u past. Ook werken wij mee in multidisciplinaire teams. Dit zijn teams waarin verschillende professionals samenwerken. Zoals medisch specialisten, fysiotherapeuten, en verpleegkundigen. We hebben teams speciaal voor volwassenen en kinderen.
klinisch neuropsycholoog
A. Buhrmannklinisch psycholoog / kinder- en jeugdpsycholoog
E. CroeseGZ-psycholoog/ systeemtherapeut i.o.
A.S.J. Edomskisorthopedagoog generalist/psycholoog/cognitief gedragstherapeut VGCt
GZ-psycholoog / neuropsycholoog
M.A.C. Emonspsychodiagnostisch medewerker
J. Jagerspsychodiagnostisch medewerker
M.A. Schwagtenklinisch psycholoog
B. WertheimIedereen die bij ons werkt, heeft een beroepsgeheim. Ook onze stagiaires. Dat betekent dat alles wat u ons vertelt veilig is bij ons.
Onze medisch psychologen zijn lid van de LVMP. Op de website van de LVMP vindt u informatie en artikelen over medische psychologie.
Onze medisch psychologen zijn lid van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP).
Volgens Jos Widdershoven beïnvloeden psychologische factoren de kans op en prognose van verschillende hartaandoeningen. Lees meer in het artikel Wat het hoofd met het hart doet.
Op de website van Ontspanningsoefeningen vindt u drie oefeningen die u direct kunt luisteren en uitproberen.
Ontspanningsoefeningen zijn een goede ondersteuning bij verschillende behandelingen. Op de website van GGZ Drenthe vindt u twee veelgebruikte ontspanningsoefeningen.
Op de website van Vereniging EMDR Nederland vindt u informatie over EMDR. Een therapie voor mensen die last hebben van de gevolgen van een schokkende ervaring.
Op de website van de VGCt vindt u meer informatie over cognitieve gedragstherapie.