Diabetespolikliniek

Als u diabetes mellitus heeft, kunt u terecht op de diabetespolikliniek. Deze polikliniek is een onderdeel van de polikliniek Interne geneeskunde. Heeft u net gehoord dat u diabetes heeft? Dan komt u regelmatig voor controle naar de polikliniek. Heeft u al wat langer diabetes en bent u stabiel ingesteld? Dan komt u drie keer per jaar langs op de polikliniek.

Diabetes Mellitus

Diabetes Mellitus is een chronische ziekte waarbij het suikergehalte in het bloed te hoog is. Er zijn verschillende soorten Diabetes Mellitus: type 1, type 2, diabetes bij zwangerschap en diabetes door medicatie. Op onze polikliniek kunt u terecht voor behandeling en begeleiding van alle soorten diabetes.

Wie komt u tegen?

Op de diabetespolikliniek komt u verschillende zorgverleners tegen:

  • internisten (diabetologen/ endocrinologen)
  • verpleegkundig specialist
  • diabetesverpleegkundigen
  • diëtisten
  • medisch psycholoog

Het team werkt nauw  samen met oogartsen, gynaecologen, vaatchirurgen , revalidatieartsen en wondverpleegkundigen.

Behandeling

Hoe uw behandeling er uit ziet, hangt af van uw situatie. Meestal bestaat de behandeling uit medicatie en aanpassingen van uw leefstijl. Dit bespreken we met u op de polikliniek. Meestal zien we u wat vaker als u net te horen heeft gekregen dat u diabetes heeft. Als u al wat langer bij ons bent, komt u gemiddeld 3 keer per jaar:

1x bij de internist of verpleegkundig specialist voor een gesprek, lichamelijk onderzoek en het bespreken van bloed- en urineonderzoek.

2 x bij de diabetesverpleegkundige of verpleegkundig specialist. Tijdens een van deze controles spreekt u zo nodig ook een dietist.

Wilt u weten met welke vragen u bij ons terecht kunt? Dat leest u in deze folder Verpleegkundig spreekuur voor patiënten met diabetes mellitus

Telefonisch spreekuur

Heeft u tussentijds vragen? Dan kunt u terecht op het telefonisch spreekuur van de diabetesverpleegkundigen.

Ook maken wij gebruik van de BeterDichtbij app. Hiermee kunt u uw vraag makkelijk via uw mobiele telefoon of tablet aan ons stellen.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Dat kan via de polikliniek Interne geneeskunde.

Carrousel zwangerschapsdiabetes

Soms ontstaat tijdens de zwangerschap zwangerschapsdiabetes. De polikliniek Gynaecologie en de diabetespolikliniek werken samen om u zo goed mogelijk te behandelen.

Oogcontrole bij diabetes mellitus

Diabetes kan problemen in de ogen veroorzaken. Daarom is het verstandig uw ogen regelmatig te laten controleren. Hoe vaak u op controle moet, hangt af van het type diabetes en de bevindingen van de oogarts.