Stemspreekuur

Heeft u stemklachten, zoals een hese stem of pijn bij het praten? Dan kunt u terecht op het stemspreekuur. Onze KNO-artsen helpen u graag.

Wat kunt u verwachten op het stemspreekuur?

Tijdens het spreekuur bespreekt u samen met de KNO-arts uw klachten. U wordt onderzocht door de arts. Die kijkt onder meer naar de hals, neus en mondholte en maakt een film van de stembanden (stroboscopie). Tijdens de stroboscopie worden keel en stembanden in beeld gebracht. Dat gebeurt met behulp van een flexibel slangetje.

U bespreekt samen het vervolg. Soms is er verder onderzoek nodig. In andere gevallen bespreekt u de behandelmogelijkheden met uw arts. Dat kan logopedie zijn, maar ook medicatie of een operatie. Uw arts en u beslissen samen wat de best passende behandelmethode is.

Uw afspraak voorbereiden

Neem het volgende mee naar uw afspraak:

  • Uw identiteitsbewijs
  • De verwijsbrief van uw huisarts
  • Uw medicatieoverzicht

Het is prettig om samen met uw partner of met iemand anders naar het ziekenhuis te komen. Samen hoort en onthoudt u meer. En stelt u misschien ook net nog even de vragen die u anders zou vergeten.

Afspraak maken

Heeft u een verwijzing van uw huisarts of specialist? Maak dan online een afspraak, of bel de poli KNO. Het spreekuur vindt plaats in Utrecht en Zeist.