Informatiestand Donorweek: Nieuwe donorwet, wat betekent die voor u?

Op dinsdag 22 oktober, tijdens de donorweek van de Nederlandse Transplantatiestichting, vindt u in de centrale hal van het Diakonessenhuis locatie Utrecht een informatiestand. Hier kunt u terecht met al uw vragen over donorregistratie. Ook kunt u zich meteen met uw keuze inschrijven in het donorregister.

Laat u informeren en registreer uw keuze

Bij de informatiestand kunt u tussen 9.00 en 15.00 uur terecht met al uw vragen rond registratie in het landelijke donorregister. Registratie is hoe dan ook belangrijk, of het nu een ‘ja’ is of een ‘nee’ of als u de keuze liever aan nabestaanden overlaat. Daarom is er de mogelijkheid uw keuze meteen vast te leggen in het donorregister. Eventuele vragen die u daarbij tegenkomt, kunt u ter plekke bespreken.

Nieuwe donorwet

Er komt volgend jaar een nieuwe donorwet. Vanaf 1 juli 2020 moet iedereen in Nederland van 18 jaar en ouder een keuze registreren. Als u op dat moment nog geen keuze heeft vastgelegd, wordt u gevraagd om u alsnog te registreren. Reageert u niet binnen een bepaalde tijd en ook niet na een herhaling van dit verzoek, dan komt bij uw naam 'geen bezwaar tegen orgaandonatie' te staan. Dit betekent dat uw organen en weefsels na overlijden naar een patiënt kunnen gaan. Reden te meer om er nu alvast over na te denken en u te registreren. Zie voor meer informatie de infographic van het ministerie van VWS.

Donorweek

Van maandag 21 oktober tot en met vrijdag 25 oktober is het de landelijke donorweek. Tijdens deze week vraagt de Nederlandse Transplantatiestichting aandacht voor het onderwerp donatie en het registreren van een keuze in het donorregister.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Nederlandse Transplantatiestichting  www.transplantatiestichting.nl