Start werkzaamheden Rubenslaan

In samenspraak met de gemeente Utrecht gaat ons ziekenhuis de verkeerssituatie op de Rubenslaan verbeteren. Deze werkzaamheden beginnen maandag, en betekenen de komende twee weken mogelijk wat overlast als u naar ons ziekenhuis komt.

Wat betekent dit voor patiënten/bezoekers?

Tijdens de werkzaamheden kunnen patiënten en bezoekers van ons ziekenhuis geen gebruik maken van de inrit op de Rubenslaan. De gemeente leidt u om via de Adriaen van Ostadelaan en Bosboomstraat. Verkeer dat wegrijdt van het parkeerterrein rijdt via de Ferdinand Bolstraat. Deze wordt daardoor tijdelijk wat drukker. Fietsers en voetgangers kunnen veelal langs de werkzaamheden lopen of fietsen.

Bereikbaarheid Diakonessenhuis tijdens Werkzaamheden Rubenslaan november 2022

Wat gaat er gebeuren?

De gemeente legt op de Rubenslaan, ter hoogte van de uitrit van het parkeerterrein, een rijstrook aan om veilig linksaf te slaan, én een middeneiland dat verkeer uit de stad belemmert om deze strook te gebruiken voor rechtdoor. Bovendien gaat de gemeente wat doen aan de ruimte tussen de Rubenslaan en het fietspad: deze is te krap om even stil te staan. Het fiets- en voetpad worden daarom iets verlegd. Deze werkzaamheden beginnen maandag 14 november.