Duurzaamheid

Al bijna 180 jaar zijn we het vertrouwde ziekenhuis in de omgeving Utrecht. Als zorgverlener, als ‘grootverbruiker’ van middelen en materialen, en ook als werkgever nemen we onze maatschappelijke rol serieus. Want de zorg voor gezondheid kan niet zonder de zorg voor een gezonde omgeving.

Duurzaamheid bladeren

Als ziekenhuis nemen we verantwoordelijkheid voor onze invloed op het milieu en de gezondheid van onze omgeving. We hebben hierin een voorbeeldfunctie voor patiënten, bezoekers en onze (toekomstige) collega’s. Daarom richten wij ons op: 

  • Het verminderen van onze impact op het milieu door; minder energiegebruik, minder afval generen, uitstoot verminderen, verspilling medicijnen tegengaan;
  • Het duurzaam inzetten van onze collega’s door; zorgen voor voldoende opleidingskansen, juiste werk-privé balans, inzet vanuit diversiteit en inclusie, passende mobiliteit.   

Wat doen we zoal op het gebied van duurzaamheid?

In ons duurzaamheidsbeleid (2023 t/m 2026) leest u meer over waar we als ziekenhuis naartoe werken. Hieronder vindt u alvast een greep uit de duurzaamheidsinitiatieven in ons ziekenhuis. 

 

Samen optrekken

Samen staan we sterker en bereiken we meer. Daarom heeft het Diakonessenhuis zich verbonden aan verschillende initiatieven en werken we samen met verschillende partners.

Vragen over duurzaamheid?

Heeft u vragen over duurzaamheid in het Diakonessenhuis? Neem contact met ons op.

In gesprek met uw zorgverlener - mijnDiak Diakonessenhuis