Radiologie

Onze specialisten beoordelen afbeeldingen van uw lichaam en stellen zo een diagnose vast.

Man en vrouw voeren een gesprek in de centrale hal van het Diakonessenhuis

Radiodiagnostisch laboranten maken röntgenfoto´s, CT- en MRI-scans. Ze doen samen met radiologen echografisch onderzoek. Met deze onderzoeken kunnen onze radiologen op verschillende manieren in het lichaam kijken. Zij kunnen zo zien waar een ziekte, aandoening of letsel precies in uw lichaam zit. Interventieradiologen doen zelf ook behandelingen. Bijvoorbeeld het dotteren van bloedvaten. U heeft voor radiologisch onderzoek altijd een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig.

Meer over Radiologie

Wanneer kunt u terecht voor een röntgenfoto?

Als u een verwijzing van uw huisarts heeft voor het maken van een röntgenfoto, dan kunt u langskomen zonder afspraak. Neem wel uw verwijsbrief van de huisarts mee. Als het druk is, moet u misschien even wachten. Meestal is de wachttijd minder dan 20 minuten.

Openingstijden

U kunt van maandag tot en met vrijdag bij ons terecht. De openingstijden zijn als volgt: 

  • Locatie Utrecht: 8.30 uur - 16.30 uur
  • Locatie Zeist: 8.30 uur - 16.30 uur
  • Op onze locatie in Doorn doen we op dit moment, vanwege personeelskrapte, helaas geen röntgenonderzoek. U kunt terecht in ons ziekenhuis in Zeist en Utrecht.  

Mammografie: bel voor een afspraak

Voelt u iets in uw borst? Bent u doorverwezen uit het bevolkingsonderzoek borstkanker? Dan maken we een mammografie. Dat is een röntgenonderzoek van de borst.

Bel voor een afspraak naar 088 - 250 6542. U kunt 's ochtends terecht van 9.00 tot 12.00 uur en 's middags van 13.00 tot 16.00 uur.

Uw behandelend arts krijgt meestal binnen 24 uur digitaal de uitslag van het onderzoek. Uw arts kan daardoor zo snel mogelijk met uw behandeling starten.

Niet alle huisartspraktijken hebben digitaal contact met het ziekenhuis. In dat geval sturen we de uitslag per post naar uw huisarts. Dit duurt meestal twee tot drie werkdagen.