Spreekuur Oncologie en Urologie

Heeft u de diagnose urologische kanker gekregen? Dan kunt u langskomen op het spreekuur Oncologie en Urologie. Lees wat u van dit spreekuur kunt verwachten.

Wij behandelen drie soorten urologische kanker:

Wie komt u tegen op het spreekuur Oncologie en Urologie?

Tijdens dit spreekuur heeft u vaak contact met de oncologieverpleegkundige. U krijgt informatie over het onderzoek, de behandeling, nazorg en de begeleiding tijdens het ziekteproces. Ook ontmoet u andere hulpverleners zoals urologen, de continentieverpleegkundige, de stomaverpleegkundige, de psycholoog en de seksuoloog.

Hoe ziet het spreekuur Oncologie en Urologie eruit?

U heeft eerst een uitgebreid gesprek, vaak met de oncologieverpleegkundige. Zij neemt met u door wat de uroloog u heeft verteld. Ook krijgt u informatie over het onderzoek, de behandeling en eventuele opname in het ziekenhuis. U kunt bij haar terecht met alle vragen over uw ziekte. Bijvoorbeeld:

  • Onderzoek en behandeling
  • De gevolgen van de ziekte voor uw dagelijkse leven (werk, gezin, sport)
  • Angst en onzekerheid
  • Pijn en vermoeidheid
  • Incontinentie
  • Seksualiteit

In de folder Verpleegkundig spreekuur oncologie/urologie leest u praktische informatie over het spreekuur.

Afspraak maken spreekuur Oncologie en Urologie

Wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op met de polikliniek Urologie. Of maak online een afspraak. Het spreekuur is op locatie Utrecht en een keer per maand op locatie Zeist. U kunt zich melden bij de balie op de polikliniek Urologie.