Kunstverlossingen

Soms lukt het niet op eigen kracht te bevallen. Dan helpen wij u een handje. We noemen dit een kunstverlossing. Soms moeten we de geboorte versnellen, bijvoorbeeld omdat de conditie van de baby achteruitgaat. De gynaecoloog komt dan bij u en maakt met u een keuze. Die keuze is afhankelijk van uw situatie.

Verschillende kunstverlossingen

Wij kunnen u op meerdere manieren helpen bij uw bevalling.

Vacuümpomp

Bij de vacuümpomp zetten we een metalen of plastic cup op het hoofdje van uw baby. Tijdens het persen begeleiden we uw baby op die manier naar buiten. 

Tangverlossing

Bij een tangverlossing plaatsten we twee metalen ‘lepels’ precies om het hoofdje van uw baby. Tijdens de weeën perst u zelf, de gynaecoloog helpt u met de verlostang. 

Keizersnede

Bij een keizersnede krijgt u meestal een plaatselijke verdoving. Soms gebeurt het onder narcose. Als de keizersnede onder plaatselijke verdoving plaatsvindt, dan mag de vader of een andere naaste bij de keizersnede aanwezig zijn. 

Natuurlijke keizersnede 

Als een keizersnede nodig is, doen we dat bij voorkeur via de natuurlijke keizersnede. Hierbij bootsen we de natuurlijke bevalling zo veel mogelijk na. U kijkt mee tijdens de geboorte en krijgt uw baby na een korte controle meteen op de borst. 

Opname van uw baby na een kunstverlossing

Na een kunstverlossing wordt uw baby altijd opgenomen in ons ziekenhuis.