Skip to main content

Op het spreekuur

De gedachte dat u mogelijk prostaatkanker heeft, zorgt vaak voor ongerustheid. Gelukkig betekent een afwijking aan uw prostaat of een verhoogde PSA waarde lang niet altijd dat u kanker heeft. PSA staat voor Prostaat Specifiek Antigeen. Dat is een eiwit dat in het bloed voorkomt en alleen door de prostaat wordt aangemaakt

U wilt natuurlijk zo snel mogelijk weten waar u aan toe bent. Via het telefoonnummer 088 250 7633 zijn wij  altijd bereikbaar voor u en uw huisarts. We maken direct een afspraak met u op de polikliniek urologie.

Afspraak voorbereiden

U heeft een afspraak op onze polikliniek. Lees bij  'Zie ook' aan de rechterkant hoe u uw bezoek zo veilig en goed mogelijk kunt voorbereiden.

Wat neemt u mee?

  • Uw patiëntenpas
  • Uw identificatiebewijs
  • De verwijsbrief van uw huisarts
  • Uw medicatieoverzicht

Bent u opgenomen geweest in het buitenland of woont u op een veehouderij?

Dan zijn wij alert op de bacterie MRSA. MRSA komt vooral voor in omgevingen waar veel antibiotica wordt gebruikt. Laat het ons weten als u drager kunt zijn van MRSA. Dan kunnen wij maatregelen nemen en problemen voorkomen. Wij stellen u altijd een aantal vragen over MRSA.

Meer informatie vindt u op de pagina over MRSA.

Uw eerste bezoek

Tijdens uw eerste bezoek heeft u eerst een gesprek met een uroloog. De uroloog vraagt naar uw klachten en doet een lichamelijk onderzoek. U hoort ook meteen of we nog meer onderzoek bij u moeten doen.

Soms moeten we bijvoorbeeld uw weefsel onderzoeken. Dan doen we een biopt . Bij een biopt nemen we een stukje weefsel weg van uw prostaat. Dit onderzoeken we in ons laboratorium.
Als het kan doen we dat biopt nog op dezelfde dag. Is uw conditie niet voldoende of gebruikt u bepaalde medicijnen? Dan maken we op korte termijn een afspraak voor het biopt.

Als uw biopt aantoont dat de afwijking kwaadaardig is, moeten we nog extra onderzoek doen om te kijken hoe ver uw ziekte is verspreid. Na alle onderzoeken bespreken verschillende specialisten hoe we u het beste kunnen behandelen. Samen stellen zij een behandeladvies op. Dat bespreken we met u en uw familie.

Neem iemand mee

Het is prettig om samen met uw partner of met iemand anders naar het ziekenhuis te komen. Samen hoort en onthoudt u meer. Ook stelt u misschien net nog even de vragen die u anders zou vergeten.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding