Eczeem bij kinderen

Veel kinderen hebben last van een jeukende huid. Soms is de jeuk zo erg dat ze krabben tot hun huid bloedt. Ook slapen lukt niet goed door de jeuk.

Wij kunnen de meeste kinderen goed helpen. Ons doel is dat iedereen met eczeem en/of een allergie een zo normaal mogelijk leven kan leiden. Zonder problemen op school, werk, thuis of bij vrienden. We willen dat alle kinderen met jeuk mee kunnen doen met hun leeftijdsgenoten.

Wat is eczeem?

Eczeem is een oppervlakkige huidaandoening. De huid is vaak droog en ontstoken. Hierdoor ziet de huid er rood uit, jeukt en voelt warm aan. Andere namen voor eczeem zijn dermatitis, dauwworm, atopisch eczeem en constitutioneel eczeem.

Oorzaken van eczeem

Wat beïnvloedt eczeem?

Mensen met eczeem hebben vaak een (over)gevoelige huid die reageert op prikkels uit de omgeving. Blootstelling aan deze prikkels kan het eczeem verergeren. Hieronder vindt u de belangrijkste prikkels.

Op het eczeemspreekuur

Iedereen tot 25 jaar is welkom op ons speciale spreekuur voor kinderen en jongvolwassenen met eczeem. De dermatoloog, verpleegkundig specialist en de dermatologisch verpleegkundige werken tijdens dit spreekuur samen. Zij overleggen als het nodig is met een kinderarts of allergoloog.

Allergiecentrum

In ons ziekenhuis werkt een specialistisch team intensief samen voor de zorg aan kinderen met een allergie, astma en eczeem.

Allergoloog luist naar longen van jongen Allergiecentrum Diakonessenhuis