Allergie bij kinderen

Steeds meer kinderen hebben last van een allergie. Denk aan voedselallergieën, hooikoorts of een allergie voor huisdieren. Allergie is op dit moment zelfs de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland.

Een allergie kan een grote impact hebben op het dagelijks leven en de ontwikkeling van uw kind. Binnen het Allergiecentrum van het Diakonessenhuis werkt een team specialisten iedere dag samen aan onderzoek en behandeling van kinderen met een allergie. Ons team bestaat uit allergologen, kinderartsen, dermatologen, longartsen en KNO-artsen. Zo komt uw kind snel bij de juiste behandelaar terecht.

Wat is een allergie?

Allergie is een reactie van het lichaam op bepaalde stoffen. Bij een allergie reageert het lichaam heftiger dan normaal. De stoffen die deze reactie veroorzaken, noemen we allergenen. Bekende allergenen zijn bijvoorbeeld gras- en boompollen (hooikoorts), huisstofmijten, huisdieren en voedsel.

Allergoloog onderzoekt allergie bij meisje Allergiecentrum Diakonessenhuis

Oorzaken van een allergie

Een allergie heeft verschillende oorzaken. We weten dat erfelijkheid, hygiëne en leefstijl effect hebben op het ontstaan van een allergie. Toch weten we niet precies wat het verband is. Hieronder gaan we in op enkele oorzaken.

Klachten bij een allergie

Allergie uit zich via verschillende organen: de neus, de ogen, de longen en de huid (galbulten). Welke klachten uw kind ervaart is afhankelijk van de manier waarop uw kind in aanraking komt met de stof die de reactie veroorzaakt.

Preventiepoli: voorkomen van een voedselallergie

Voedselallergieën hebben een grote impact op het leven van kinderen én hun ouders. Om dit al in een vroege fase te ontdekken en behandelen zetten wij een speciale preventiepoli op.

Allergiecentrum

In ons ziekenhuis werkt een specialistisch team intensief samen voor de zorg aan kinderen met een allergie, astma en eczeem.

Allergoloog luist naar longen van jongen Allergiecentrum Diakonessenhuis