N. Sietsma

Verpleegkundig specialist oncologie / hematologie, met als aandachtsgebied: behandelen, informeren en begeleiden van met name patiënten met een hematologische ziekte, borstkanker, prostaatkanker, niercelkanker en eierstokkanker.

Profielfoto verpleegkundig specialist N. Sietsma

N. Sietsma

BIG-nummer:

99055652630

Sinds september 2015 werkt Noortje Sietsma als verpleegkundig specialist binnen de oncologie / hematologie in het Diakonessenhuis op de locaties Utrecht en Zeist. Voordat zij naar het Diakonessenhuis kwam werkte zij vooral op de intensive care. Dat vak leerde zij veertien jaar geleden in het Westeinde Ziekenhuis (MCH) in Den Haag. Daarna is zij aan de slag gegaan op de IC van het UMC in Utrecht. Op zoek naar nieuwe expertise en verdieping maakte zij de overstap naar het Diakonessenhuis. Hier richt zij zich volledig op de oncologie- en hematologie patiënten. Zij heeft in 2017 haar master tot verpleegkundig specialist afgerond.

Samen met een team van artsen en verpleegkundigen heeft zij een belangrijke rol in het behandelen, informeren en begeleiden van met name patiënten met een hematologische ziekte, borstkanker, prostaatkanker, niercelkanker en eierstokkanker. Zij is tevens verantwoordelijk voor de zorg aan onze patiënten op het dagbehandelcentrum oncologie hematologie (DBOH). Ook als u met spoed gezien moet worden vangt zij u op tijdens kantooruren op de DBOH. 

Door verpleegkundige kennis en ervaring te integreren met een medische opleiding (op Master niveau) kan zij u zo optimaal mogelijk ondersteunen. De medisch specialist verwijst u aan haar door of dit kan op uw eigen verzoek. Vaak is dit aan het begin van de diagnose en bij aanvang van uw behandeltraject. Ook na de behandeling kunt u altijd met vragen bij haar terecht. Als verpleegkundig specialist is zij uw vaste aanspreekpunt tijdens de behandeling met bijvoorbeeld chemotherapie en/ of immunotherapie. Een persoon waar u terecht kunt met vragen en onzekerheden.