Kinderafdeling (opname)

Heeft uw kind tussen 0 en 18 jaar binnenkort een operatie of onderzoek? Dan komt uw kind terecht op de kinderafdeling van het Diakonessenhuis. Lees hier meer over de opname op de kinderafdeling.

Vader tilt zoon op in de tuin

De afdeling

De kinderafdeling is op de vijfde verdieping van het Diakonessenhuis locatie Utrecht. U kunt hier met uw kind tussen 0 en 18 jaar terecht. De kinderafdeling bestaat uit zalen, boxen en een jongerenkamer.

Zalen

Uw kind komt meestal terecht op een zaal. Wij hebben drie zalen met elk drie bedden. Op de zaal krijgt uw kind een eigen kast. De douche en het toilet zijn op de gang. Bij elk bed hangt een televisietoestel en telefoon die u kunt huren. En als uw kind hier op maandag is, komen de Cliniclowns op bezoek.

Boxen

Een box is een aparte kamer. Uw kind is hier als het een infectie heeft. Zo steekt uw kind geen andere kinderen aan. U mag op bezoek komen, maar u moet zich wel aan bepaalde regels houden. De verpleegkundige vertelt u welke regels dat zijn.

Jongerenkamer

Is uw kind tussen de 13 en 18 jaar? Dan komt uw kind terecht op de jongerenkamer. De kamer heeft een eigen douche en toilet. Er is plek om lekker te zitten, een koelkast, televisie, cd-speler, dvd-speler en internet.  Uw kind kan gebruikmaken van een speelkamer om te knutselen. Ook voor schoolwerk is ruimte en tijd. De huiswerkbegeleider staat voor uw kind klaar.