Slikspreekuur

Heeft u last van langdurige slikklachten, zoals verslikken of moeite met eten doorslikken? Kom dan langs op het slikspreekuur van de polikliniek KNO. Hier kunt u terecht voor onderzoek en de behandeling van uw klachten.

Wat kunt u verwachten op het slikspreekuur?

Tijdens uw eerste bezoek ziet u de KNO arts of de physician assistant. Deze bespreekt uw klachten met u en doet lichamelijk onderzoek. Aan het eind van uw bezoek bespreken jullie de uitslag. U overlegt samen over het vervolg.

Er kan aanvullend onderzoek afgesproken worden. Bijvoorbeeld:

Behandeling slikklachten

Samen met uw arts bespreekt u de behandelmogelijkheden. Dat kan logopedische begeleiding zijn, of dieetadviezen. U kunt ook doorverwezen worden naar de Maag-Darm-Lever arts. In sommige gevallen is een operatie nodig.

Uw afspraak voorbereiden

Neem het volgende mee naar uw afspraak:

  • Uw identiteitsbewijs
  • De verwijsbrief van uw huisarts
  • Uw medicatieoverzicht

Het is prettig om samen met uw partner of met iemand anders naar het ziekenhuis te komen. Samen hoort en onthoudt u meer. En stelt u misschien ook net nog even de vragen die u anders zou vergeten.

Afspraak maken

Heeft u een verwijzing van uw huisarts of specialist? Maak dan online een afspraak, of bel de poli KNO. Het spreekuur vindt plaats in Utrecht en Zeist.