Neonatologie (couveuseafdeling)

Uw baby komt op de afdeling Neonatologie als het extra zorg nodig heeft. Bijvoorbeeld omdat uw baby te vroeg geboren is of ziek is.

Vrouw houdt jonge baby tegen zich aan

Op de afdeling Neonatologie ontmoet u neonatologen, kinderartsen, zaalartsen, coassistenten, verpleegkundigen, pedagogisch medewerkers, afdelingsassistenten en voedingsassistenten.

De couveuseafdeling

De afdeling Neonatologie bestaat uit twee couveusezalen: een zaal met zes plaatsen en een zaal met negen plaatsen. Verder zijn er een isolatiebox en een borstvoedingskamer. Als u de couveusezaal binnenkomt, ziet u veel apparatuur. Met deze apparaten houden we de toestand van uw baby in de gaten.

De couveuse

Een couveuse is een bed met doorzichtig perspex. Perspex is kunststof dat op glas lijkt. Hierdoor kunnen de artsen uw baby goed in de gaten houden. In de couveuse stemmen we de temperatuur en vochtigheid precies af op de behoefte van uw baby. Als uw baby in de couveuse ligt, mag u 24 uur per dag langs komen. Om een band op te bouwen en uw baby te troosten.

Contact met uw baby

Bij alle couveuses staat een camera. De camera’s noemen we Baby Watch Webcams. Via deze webcam kunt u uw baby thuis via de computer zien. Ook mag u uw baby vaak bezoeken. Als u niet met uw baby mag buidelen, kunt u toch contact hebben door te praten en uw baby aan te raken. In overleg met de verpleging kunt u altijd bij uw baby blijven slapen. Zo kunnen u en uw baby elkaar toch leren kennen.

U kunt ook gebruik maken van Video Interactie Begeleiding (VIB). Dan maken we een korte video-opname van u en uw baby. Deze kunt u dan later samen met ons terugkijken.

Bezoektijden afdeling Neonatologie

Als ouders bent u altijd van harte welkom om uw baby te bezoeken. Voor alle andere bezoekers is er wel een vast bezoekuur. U leest de bezoekregels via de link hieronder.