Skip to main content

Wie werken in de apotheek?

De apotheek van het Diakonessenhuis bestaat uit een ziekenhuisapotheek op de locaties Utrecht en Zeist en een poliklinische apotheek op de locatie Utrecht. Hieronder leest u wie er allemaal in de apotheek werken.

Apothekers

De apothekers van het ziekenhuis zijn geneesmiddelenspecialist en medebehandelaar. Elke apotheker heeft een eigen aandachtsgebied. De taken van de apothekers bestaan onder andere uit het adviseren van artsen bij het voorschrijven van geneesmiddelen, het samen met de artsen opstellen van behandelprotocollen met geneesmiddelen, het controleren en bewaken van de behandeling met geneesmiddelen van patiënten en het adviseren van verpleegkundigen over het toedienen van geneesmiddelen.

Apothekersassistenten

Apothekersassistenten verwerken de voorgeschreven medicatie voor de patiënten die opgenomen zijn. Ook voeren zij medicatiebewaking uit. Apothekersassistenten werken aan de balie van de poliklinische apotheek. Op de afdeling Bereidingen maken zij geneesmiddelen op voorraad of op maat voor de patiënt. Daarnaast spreekt een apothekersassistent met u over uw actuele medicijngebruik als u wordt opgenomen voor een geplande ingreep.

Farmaceutisch medewerkers

De farmaceutisch medewerkers zorgen ervoor dat er voldoende voorraad van geneesmiddelen is op elke afdeling en zij ondersteunen de apothekersassistent bij het logistieke proces.

Laboratoriummedewerkers

De apotheek heeft ook een laboratorium. Daar bepalen analisten bijvoorbeeld de hoeveelheid geneesmiddelen in bloed of urine en controleren ze de kwaliteit van de eigen gemaakte geneesmiddelen.

Kwaliteitsmedewerker

De kwaliteitsmedewerker bewaakt dat alle werkzaamheden voldoen aan wettelijke regelgeving en dat de werkzaamheden worden vastgelegd.

Teamhoofden

De teamhoofden zorgen voor de dagelijkse planning en aansturing van medewerkers.

Hoofd apotheek

Het Hoofd van de apotheek is verantwoordelijk voor de gehele farmaceutische dienstverlening van het ziekenhuis.

Manager

De manager ondersteunt het hoofd van de ziekenhuisapotheek, stuurt projecten aan en beheerst de kosten.

Verder werken bij de apotheek in het Diakonessenhuis ziekenhuisapothekers in opleiding, projectapothekers, managementassistenten en inkoopmedewerkers.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding