Skip to main content

Hartbewaking

Op afdeling 2C (hartbewaking of CCU) komt u terecht als u hartklachten heeft waarbij extra observatie en/of intensieve behandeling noodzakelijk is. De patiënten zijn meestal zieker dan op andere afdelingen, of hebben een groter risico om ziek te worden.

Eerste Harthulp en hartbewaking

Een aantal bedden op 2C zijn Eerste Harthulpbedden. Hier worden patiënten met hartklachten en/of ritmestoornissen maximaal 12 uur opgenomen. Er wordt zo snel mogelijk een diagnose gesteld en, indien noodzakelijk, een behandelplan gestart. Soms worden patiënten daarna opgenomen op een bed op de hartbewaking, soms op de verpleegafdeling en soms kunnen de patiënten weer naar huis.

Afdeling 2C is een dynamische afdeling met een vriendelijk team professionals, dat er alles aan doet om u uitstekende zorg te bieden. Door continu metingen en observaties te doen, worden veranderingen in uw toestand snel opgemerkt en kan de behandeling worden aangepast. Het hartritme wordt bewaakt via een monitor naast uw bed. Op de centrale post wordt dit beeld ook continu bekeken en bewaakt.

Contactpersonen

In verband met privacy kunnen wij niet iedereen over uw situatie op de hoogte stellen. Daarom noteren wij minimaal 2 contactpersonen die van ons informatie kunnen krijgen.

Afspraak behandelend arts

Het is mogelijk een afspraak te maken met de behandelend arts. De verpleegkundige regelt een afspraak voor u.

Kleding

Op de hartbewaking draagt u in bed een jasje van het ziekenhuis, dat is makkelijker bij de verpleging. Het advies is om persoonlijke bezittingen zoveel mogelijk mee naar huis te (laten) nemen, vooral ook omdat de kastruimte beperkt is.

Bezoek

Bezoek kan een grote belasting zijn voor ernstig zieke patiënten. Het verzoek is om met niet meer dan 2 personen tegelijk te komen. Bekijk de bezoektijden.

Geen bloemen en planten

Helaas kunnen wij op de hartbewaking geen bloemen en planten toestaan.

Wie komt u tegen?

  • Eén van de gespecialiseerde verpleegkundigen van het team is gedurende 8 uur verantwoordelijk voor de zorg. Zij werkt daarin nauw samen met cardioloog en arts-assistent.
  • Een cardioloog en een arts-assistent komen twee keer per dag bij u langs.
  • Een afdelingsassistente zorgt dat de materialen in de kamers voorhanden zijn, helpt bij het verschonen van bedden en doet allerlei andere werkzaamheden rondom het bed.
  • Een voedingsassistente zorgt voor het eten en drinken.
  • Een interieurverzorgster maakt schoon.
  • Een fysiotherapeut kan u helpen met het doen van oefeningen en start indien nodig met een revalidatieplan.
  • Indien gewenst kan er iemand van de geestelijke verzorging of maatschappelijk werk bij u langskomen.
  • Stagiaires

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding