Skip to main content

Poep- en plasspreekuur

Op ons speciale poep- en plasspreekuur helpen wij kinderen met poep- en plasproblemen. De kinderarts, urotherapeut, kinderfysiotherapeut, kinderpsycholoog en uroloog werken hier nauw samen aan een behandeling op maat.

Waarom een speciaal spreekuur?

Plas- en poepproblemen komen bij veel kinderen voor. In iedere groep op de basisschool zit wel een kind dat regelmatig een natte broek heeft. Of poep in de broek. Omdat het zijn plas niet op kan houden. Of steeds weer een blaasontsteking heeft. Of omdat het last heeft van verstopping. 

We kunnen deze problemen meestal oplossen. Door een goede behandeling en door begeleiding. Daarvoor komt u naar het poep- en plasspreekuur.

Voor wie

Dit spreekuur is bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer zes jaar.

Onderzoek en behandeling

Als u voor de eerste keer komt, treft u de kinderarts en urotherapeut. Zij onderzoeken wat de oorzaken zijn van het probleem. Als dat duidelijk is, stellen zij een behandeling op maat voor. Meestal is dat een training door de urotherapeut.

De urotherapeut vertelt in de training wat er gebeurt als je moet poepen of plassen. En wat u en uw kind zelf kunnen doen aan het poep- of plasprobleem. U krijgt adviezen mee voor thuis. En hulp bij het uitvoeren van die adviezen. Ook is er ruimte voor uw vragen en zorgen.

Soms moeten we uw kind verder onderzoeken. Dan krijgt u te maken met de kinderfysiotherapeut, kinderpsycholoog of de uroloog.

Afspraak poep- en plasspreekuur

U heeft altijd een verwijzing nodig van uw huisarts of JGZ-arts. Een afspraak maakt u op maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 17.00 uur: 088 250 6326.

Voor uw eerste afspraak moet u een dagboekje bijhouden. We vertellen u hier meer over als u belt voor een afspraak.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding