Afdeling Cardiologie en hartrevalidatie (2A/B)

U bent opgenomen op afdeling Cardiologie en hartrevalidatie. Alle medewerkers van deze afdeling heten u van harte welkom. U heeft een kennismakingsgesprek gehad met de zaalverpleegkundige. In deze folder kunt u de informatie over de afdeling nog eens rustig nalezen. Lees de folder ‘Opname in het Diakonessenhuis’ voor algemene informatie over het ziekenhuis. Deze folder kunt u krijgen bij de verpleging.

Zaalverpleegkundige

Elke zaal of kamer heeft een eigen zaalverpleegkundige. Deze verpleegkundige is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Bij de start van elke dienst zal de zaalverpleegkundige zich aan u voorstellen. U kunt met al uw vragen en opmerkingen terecht bij de zaalverpleegkundige.

Lichamelijke klachten

Meld het bij de verpleegkundige als u klachten krijgt. Bijvoorbeeld bij pijn op de borst (angina pectoris) of bij andere klachten die u misschien voor uw opname ook had. Dit is belangrijk voor uw herstel. Ook helpt u hierdoor de arts bij de behandeling van uw klachten. 

Meld altijd uw klachten. Ook al lijkt het nog zo druk op de afdeling. Bij hartklachten meten we uw bloeddruk. Soms maken we een hartfilm (ECG). Als dat nodig is, krijgt u een medicijn om uw klachten te verminderen. Dit medicijn is in de vorm van een spray onder de tong.  

Het kan zijn dat u tijdens uw verblijf ook andere (gezondheids)problemen heeft of krijgt. Bijvoorbeeld slecht slapen, moeilijk naar het toilet kunnen, problemen thuis, enzovoort. Bespreek ook deze zaken met de zaalverpleegkundige. Zij/hij probeert u te helpen de problemen op te lossen. 

Verblijf op de afdeling

Tijdens uw verblijf op de afdeling is het belangrijk dat we uw situatie goed in de gaten kunnen houden. Overleg met de arts/ cardioloog als u de afdeling even af wilt. Als u na overleg met de arts de afdeling af gaat, geef dit dan door aan de verpleegkundige. Dan weet zij/hij dat u niet op de afdeling bent. 

De afdeling heeft een gezellige huiskamer met een televisie.

Artsen

Elke dag loopt de zaalarts visite. Twee keer per week komt een van de cardiologen bij u langs. Wilt u meer informatie over de visite? Bent u bijvoorbeeld benieuwd wie er vandaag visite loopt? Of wanneer u uw cardioloog spreekt? Vraag het na bij de zaalverpleegkundige.

Tip. Heeft u vragen aan de zaalarts of cardioloog? Schrijf deze dan op. Zo vergeet u niets te vragen tijdens de visite.

Andere hulpverleners

Als het nodig is, schakelt de arts of verpleegkundige andere hulpverleners in bij uw behandeling. Bijvoorbeeld een fysiotherapeut, een ergotherapeut of een geestelijk verzorger. Dit gebeurt altijd in overleg met u.

Voeding en dieet

Stel vragen over uw eetgewoonten of dieet aan de zaalverpleegkundige. Zij/hij zal zo nodig een diëtist inschakelen. Meer informatie over eten en drinken in het ziekenhuis vindt u in de folder Smaak met zorg: eten en drinken in het Diakonessenhuis

Bezoektijden

Bezoek is van harte welkom. De bezoektijden zijn:

  • maandag tot en met vrijdag van 16.00 tot 20.00 uur
  • weekend en feestdagen van 13.00 tot 20.00 uur

Met oog op de rust van u en andere patiënten verzoeken wij bezoek met maximaal twee personen te komen.

Zijn er meer gasten? Dan kunnen zij elkaar afwisselen. Kinderen mogen ook op bezoek komen. 

Meer lezen

Graag brengen we de volgende folders onder uw aandacht. U vindt deze op onze website:

Als u de folders liever op papier hebt, kunnen we deze voor u printen. Vraag er gerust naar.

Vragen

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Stel deze dan gerust aan de zaalverpleegkundige. Als uw contactpersoon wil bellen met de verpleegafdeling, kan hij/zij contact opnemen via onderstaande telefoonnummers. Graag na 11.00 uur vanwege de verzorging van patienten in de ochtend.

Telefoonnummers

Verpleegafdeling 2AB unit A (kamers 1, 2, 4, 5, 6, 7 en 8)
088 250 6248 

Verpleegafdeling 2AB unit B (kamers 9, 10, 11, 12 en 13)
088 250 6485 

Teamhoofd afdeling 2 AB 
088 250 5428

Opmerkingen over de tekst

Vindt u iets onduidelijk beschreven? Of ontbreekt er informatie? Dat horen wij graag. U kunt opmerkingen over de tekst doorgeven via [email protected].

Bijgewerkt op: 1 oktober 2023

Code: CAR01