Skip to main content

Diabetespolikliniek

U komt op de diabetespolikliniek terecht als uw verloskundige of gynaecoloog vermoedt dat u  zwangerschapsdiabetes heeft. Hier kunt u in één ochtend alle nodige onderzoeken en gesprekken krijgen.

Voordat u naar de diabetespolikliniek komt, overleggen de perinatoloog, de internist, de diabetesverpleegkundige en de diëtiste over uw situatie. Een perinatoloog is een gynaecoloog die gespecialiseerd is in verloskunde. 

Bezoek aan de polikliniek

U heeft eerst een intakegesprek met de verpleegkundige van de afdeling verloskunde. Tijdens dit gesprek wordt uw dossier aangemaakt. Na dit gesprek krijgt u een groei-echo. We meten de baby op en kijken naar de hoeveelheid vruchtwater. De perinatoloog bespreekt vervolgens met u wat er verder zal gebeuren. Daarna gaat u naar de diëtiste voor dieetadviezen. Ook gaat u naar de diabetesverpleegkundige om te leren hoe u zelf dagcurves kunt bijhouden. Als het nodig is, heeft u ook nog een gesprek met de internist.

Ongeveer twee weken na de onderzoeken komt u terug op de diabetespolikliniek. Er wordt dan gekeken of u weer terug kunt gaan naar uw eigen verloskundige.

In Zeist en Utrecht

De diabetespolikliniek is in Zeist. Als het voor u niet mogelijk is om naar Zeist te komen, is het ook mogelijk om de onderzoeken in Utrecht te krijgen. Het lukt dan alleen niet altijd om alle onderzoeken en gesprekken op één dag te plannen.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding