Intensive Care

Wij helpen u bij levensbedreigende aandoeningen.

Man en vrouw zitten op een bankje in het bos

U komt op de Intensive Care (IC) terecht na een grote operatie, of als één of meer belangrijke lichaamsfuncties bedreigd zijn. Denk bijvoorbeeld aan de ademhaling, de bloedsomloop of de nieren. Op de IC is apparatuur aanwezig om deze functies te bewaken en te ondersteunen. Ook kan een machine een orgaanfunctie tijdelijk overnemen. Op de IC zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week, artsen aanwezig.

De Intensive Care in het Diakonessenhuis

Ons ziekenhuis (locatie Utrecht) heeft een moderne Intensive Care met 13 eenpersoonskamers. Een eenpersoonskamer is rustig voor de patiënt en naasten. Het heeft ook voordelen op het gebied van infectiepreventie. We gebruiken het principe van eilandverpleging: op iedere kamer zijn de spullen aanwezig die nodig zijn voor de patiënt. Vijf kamers hebben dubbele gangdeuren die niet tegelijk open kunnen. Deze sluizen helpen de verspreiding van virussen of bacteriën te voorkomen.

Bezoek Intensive Care

Het kan best indrukwekkend zijn om bij iemand op bezoek te komen op de Intensive Care. Onze specialisten begrijpen dat. Zij nemen graag de tijd voor u en beantwoorden al uw vragen.

Lees meer over een bezoek aan de Intensive Care

Kinderen op bezoek op de Intensive Care

Een bezoek aan een familielid of bekende op de Intensive Care kan op kinderen veel indruk maken. Het is belangrijk een kind goed voor te bereiden op een bezoek aan een familielid of bekende op de IC.

Lees meer over een bezoek aan de Intensive Care met kinderen

Contactpersonen

Ligt uw naaste op de Intensive Care? Wij informeren u graag zo uitgebreid mogelijk over de toestand van uw dierbare. Hiervoor kunt u twee contactpersonen aanwijzen. Als de toestand van uw naaste ernstig verandert, bellen wij een van hen. Omgekeerd zijn dit de contactpersonen die kunnen bellen om te vragen naar de toestand van uw naaste.

Meer over de Intensive Care