Spine Centrum Utrecht

Heeft u problemen aan uw rug of nek? Kom dan naar ons Spine Centrum. Onze specialisten staan voor u klaar. Wij bieden u de beste zorg voor uw rugklachten.

Man en vrouw lopen door de stad Utrecht met een yoga mat onder de arm

Wat zijn rug- en nekklachten?

Een aandoening aan uw rug of nek kan u flink in de weg zitten. Rugklachten komen zeer veel voor en als er klachten optreden is er ook nog eens grote kans op langdurige of chronische klachten. Bovendien beperkt de pijn ons vaak bij het uitvoeren van onze dagelijkse activiteiten en hierdoor heeft het grote impact op ons welzijn. Rugklachten waarvan de oorzaak bekend is noemen we specifieke rugpijn, bijvoorbeeld bij een hernia. Rugklachten waarvan de oorzaak niet bekend is noemen we aspecifieke rugpijn. Het is soms lastig om te bepalen wat de oorzaak is van uw rugklachten.

Preventie van rugklachten en nekklachten

Onze specialisten van het Spine Centrum geven u graag tips voor een gezonde rug. Hiermee kunt u voorkomen dat u rugklachten krijgt.

Wel of niet opereren

U wilt graag van uw pijn af, maar is opereren de beste oplossing? De keuze om te opereren is altijd een persoonlijke afweging. Het is onze taak om u goed te informeren over de mogelijke voordelen en de risico’s bij operaties aan uw wervelkolom. Wij vinden het belangrijk dat u goed op de hoogte bent en de juiste verwachtingen heeft. Ook de revalidatie na de operatie is van belang voor een goed resultaat. Neemt u daarom vooral de tijd om dit soort moeilijke beslissingen te nemen. U kunt bijvoorbeeld een tweede afspraak inplannen met een familielid om alle vragen en twijfels te bespreken.

Waarom Spine Centrum Utrecht?

In het Spine Centrum  werken verschillende specialismen nauw samen aan de behandeling van uw rugklachten. Onze orthopeden, neurologen, neurochirurgen, pijnexperts, revalidatieartsen en fysiotherapeuten bekijken uw rugklachten vanuit alle disciplines. Het is gebleken dat complexe problemen zoals rugpijn het beste behandeld worden door de kennis van deze verschillende specialisten te bundelen. Door betere afstemming van onderzoek en behandelplan kunnen onnodige doorverwijzingen en zelfs overbodige behandelingen voorkomen worden. Onze specialisten overleggen iedere dag met elkaar. Zo krijgt u de beste zorg voor uw rugklachten.

Wie komt u tegen in het Spine Centrum Utrecht?

De specialisten van ons Spine Centrum zijn speciaal opgeleid voor rug- en nekproblemen. Zij hebben trainingen gevolgd in zowel binnen- als buitenland. Elk jaar voeren ze honderden ingrepen uit. U bent dus in goede handen.