Mammapolikliniek

De mammapolikliniek is bedoeld voor vrouwen en mannen waarbij een afwijking op een borstfoto is gezien of omdat in de borst iets is gevoeld wat verder onderzocht moet worden. ‘Mamma’ is de medische term voor borst.

Zekerheid binnen 24 uur

Als u een knobbeltje in uw borst voelt of er wordt bij het bevolkingsonderzoek een afwijking op de foto gezien, kunt u altijd direct bij ons terecht.

Niet ieder knobbeltje in de borst of iedere afwijking op de foto is borstkanker. Onderzoek is nodig. Er worden borstfoto’s (mammografie) en/of een echo gemaakt. Als het nodig is, onderzoeken we daarnaast uw weefsel (punctie/biopsie). U krijgt binnen 24 uur meer duidelijkheid.

Vast aanspreekpunt

De zorg voor borstkanker wordt gedaan door het mammateam. Het team dat uw zorg regelt, bestaat uit meerdere professionals. Alle patiënten worden besproken in een overleg  met alle professionals van het mammateam. Wij vinden het belangrijk dat er iemand is die voor u het overzicht houdt.

Vanaf het moment dat u bij ons binnenkomt krijgt u een vast aanspreekpunt, een zogenaamde casemanager. Dit is een verpleegkundig specialist of een physician assistant. Zij zijn gespecialiseerd in mammazorg en zijn medisch opgeleid en bevoegd om taken over te nemen van de medisch specialisten. Zij houden overzicht in het behandeltraject. U kunt bij hen terecht voor vragen, zorgen en mogelijke complicaties. Zij begeleiden u tijdens het hele behandeltraject en nazorg.

De mammachirurg bespreekt met u welke behandelingen mogelijk zijn. Ondersteund door de casemanager wordt er samen met u een behandelplan gemaakt.

Tijdens de opname voor een operatie begeleidt de mammacare verpleegkundige u met uitleg over de operatie. Een eventuele borstprothese wordt geregeld. En er is aandacht voor de gevolgen van een operatie voor u en uw thuissituatie.

Afspraak voorbereiden

Via het telefoonnummer 088 250 5030 is de mammapolikliniek direct bereikbaar voor u en uw huisarts. Zodra uw huisarts een afwijking aan de borst constateert of u een verwijzing via het bevolkingsonderzoek krijgt, dan kan uw huisarts meteen bellen voor het maken van een afspraak. U kunt diezelfde dag nog in het ziekenhuis op de mammapolikliniek terecht voor onderzoek, uitslag en het behandelplan.

Wat neemt u mee?

Uw identiteitsbewijs, de verwijsbrief van uw huisarts en uw medicatieoverzicht.

Neem iemand mee

Het is prettig om samen met uw partner of met iemand anders naar het ziekenhuis te komen. Samen hoort en onthoudt u meer. Ook stelt u misschien net nog even de vragen die u anders zou vergeten.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Bel dan de mammapolikliniek.