Geestelijke verzorging

Wij streven ernaar dat u zich weer mens voelt.

Man loopt door de stad Utrecht

U bent ziek en u moet uw ziekte een plek geven. Onze geestelijk verzorgers ondersteunen u daarbij als u dat wilt. Door naar u te luisteren, met u te praten en met u mee te denken. U kunt vrijblijvend kennis maken met de geestelijk verzorger van de afdeling waar u ligt. U kunt ook zelf een geestelijk verzorger kiezen of vragen om een geestelijk verzorger met dezelfde spirituele of religieuze achtergrond als u. 

U kunt met ons over alles praten waar u mee zit. Dat kan fijn zijn bij ingrijpende momenten voor, tijdens of na uw behandeling.

Stilteruimte

In Zeist en Utrecht is een stilteruimte. Hier kunt u in alle rust verblijven. Bijvoorbeeld om te bidden of te mediteren, een kaarsje te branden of te schrijven. De stilteruimte is dag en nacht open. Iedereen is er welkom, welke kijk op het leven u ook heeft. Naast de stilteruimte is een islamitische gebedsruimte.

Mindfulness, begeleide meditatie en gebed

Soms zijn aandachtsoefeningen of oefeningen in mindfulness prettig als u in het ziekenhuis ligt. Het kan u helpen om te gaan met de ongemakken die horen bij een ziekenhuisopname. Denk aan pijn, onrust en malende gedachten. Wij helpen u daar graag mee. We leren u bijvoorbeeld met aandacht te ademen. Dit helpt bij pijn en spanning. Ook kunnen we met u mediteren of bidden.