Maag-darm-leverziekten (MDL)

Heeft u een aandoening aan uw spijsverteringskanaal? Onze maag-darm-leverartsen staan voor u klaar.

Vrouw zit op een bankje in het bos en is in gesprek

U komt bij onze maag-darm-leverartsen als u een aandoening heeft aan uw spijsverteringskanaal. Dat zijn alle organen die u helpen bij het opnemen en verteren van voedsel. Onze artsen behandelen aandoeningen aan uw slokdarm, maag, dunne en dikke darm. Ook helpen ze u bij problemen met uw lever, galwegen en alvleesklier. Vaak krijgt u een endoscopisch onderzoek. De artsen onderzoeken dan de binnenkant van uw maag en darmen.

Zo werkt een endoscopie

Heeft u binnenkort een maag- of darmonderzoek (endoscopie)? Zo gaat een endoscopisch onderzoek in zijn werk.

Thuisbehandeling Crohn en Colitis met MijnIBDcoach

De ziekte van Crohn en Colitis ulcerosa vallen onder de noemer Inflammatory bowel disease (IBD). Met MijnIBDcoach kunnen we u op afstand behandelen. MijnIBDcoach is een digitale coach die u en ons helpt om uw gezondheid goed in de gaten te houden. Als u in aanmerking komt voor behandeling via MijnIBDcoach, laten we u dat weten. U mag er zelf ook naar vragen bij uw bezoek aan ons ziekenhuis. U leest meer over MijnIBDcoach in deze folder. 

Ervaring MijnIBDcoach

Iroy Brakeboer heeft de ziekte van Colitis Ulcerosa. Sinds een half jaar gebruikt Iroy MijnIBDcoach.

''Deze online coach helpt om mijn klachten goed in de gaten te houden. Ik ervaar MijnIBDcoach als een makkelijke en snelle manier om te communiceren met mijn arts of verpleegkundige.”

Samenwerking UMC Utrecht

Voor sommige operaties werken wij nauw samen met het UMCU en krijgt u de behandeling (gedeeltelijk) in het UMC Utrecht. Het gaat om onder andere de volgende operaties:

  • slokdarmoperatie
  • maagoperatie
  • alvleesklieroperatie

Meer informatie over MDL