Dermatologie

Bij Dermatologie kunt u terecht met alle aandoeningen aan uw huid, uw nagels en uw haar. U kunt ook terecht met geslachtsziekten.

Moeder en dochter stellen elkaar gerust

Bij Dermatologie kunt u terecht met aandoeningen aan uw huid (ook van uw mond), nagels en haar. We noemen deze aandoeningen huidziekten. Huidziekten zijn bijvoorbeeld eczeem, jeuk, een open been, verdachte moedervlekken, huidkanker, spataderen en wondjes die niet genezen. U kunt ook bij dermatologie terecht met geslachtsziekten.

Een arts met de specialisatie dermatologie heet huidarts of dermatoloog. U ziet tijdens uw behandeling één vaste dermatoloog. Soms ziet u ook nog een co-assistent of arts in opleiding. De arts behandelt u en helpt u in het dagelijks leven goed om te gaan met uw huidziekte.U kunt ook terecht bij onze dermatologen voor het verwijderen van goedaardige plekjes van de huid.

 

Uw eerste bezoek

Heeft u voor het eerst een afspraak bij de dermatoloog? Dan heeft u eerst een gesprek met de arts. De dermatoloog stelt u vragen over uw klachten, medische voorgeschiedenis en medicijngebruik. Het is handig een lijstje mee te nemen van de medicijnen die u gebruikt. Na het gesprek doet de dermatoloog een lichamelijk onderzoek. Soms is aanvullend onderzoek nodig. Hiervoor maken we met u een nieuwe afspraak. Voor een afspraak bij de dermatoloog heeft u altijd een verwijzing nodig van uw huisarts.