Kanker (alles over kanker)

Wij zijn er voor u. En uw naasten. Dag en nacht.

Vrouw wacht met haar benen en armen over elkaar

Onze specialisten behandelen patiënten met kanker. We hebben veel ervaring met de meest voorkomende vormen van kanker. Denk aan borstkanker, darmkanker en longkanker. Voor de behandeling van zeldzamere vormen van kanker werken we samen met gespecialiseerde ziekenhuizen. We vinden het erg belangrijk om u en uw familie tijdens deze hele, vaak ingrijpende, periode in uw leven niet uit het oog te verliezen. Alle betrokken specialisten en verpleegkundigen zullen dan ook hun uiterste best doen om u en uw familie zo goed mogelijk te helpen in deze tijd.

Daarom het Diakonessenhuis bij behandeling van kanker

  • Direct terecht
  • Snel zekerheid
  • Ervaren behandelteam
  • Vast aanspreekpunt
  • Bewezen medische kwaliteit
  • Nieuwste behandelmethoden

Ervaring van anderen

Christa (59) kreeg onverwacht de diagnose kanker. Van haar ziekte heeft ze veel geleerd. Ze deelt haar levenslessen. 

Door mijn ziekte heb ik veel geleerd. Onder andere over hoe belangrijk het is om moed en hoop te houden, ook wanneer het je zwaar valt. En over het belang van lichtpuntjes en klein geluk. Toen ik me dat realiseerde, bedacht ik me dat anderen daar misschien ook iets aan kunnen hebben.”

Dagbehandelcentrum oncologie en hematologie

Het Dagbehandelcentrum oncologie en hematologie is een moderne behandelafdeling met een aangename, gastvrije uitstraling. De afdeling is bedoeld voor oncologische en hematologische patiënten die behandelingen moeten ondergaan of bij wie onderzoeken worden verricht.
 

Zorg voor jongvolwassenen met kanker

In ons ziekenhuis hebben we speciale aandacht voor jongvolwassenen met kanker. Want als jongvolwassene heb je mogelijk vragen die specifiek zijn voor jouw leeftijd en levensfase.

Spreekuur voor ouderen met kanker

Geriaters zijn gespecialiseerd op het gebied van ouder worden en ouderdomsziekten. Zij weten ook veel over het hebben van verschillende aandoeningen tegelijkertijd. Onze geriaters zijn gespecialiseerd in ouderen met kanker. Zij kunnen u, uw naasten en uw kankerbehandelaar helpen om een goede beslissing te nemen over de kankerbehandeling.

Spreekuur ‘Leven met kanker’

Als u kanker heeft, komt er veel op u af. De ziekte en behandeling veroorzaken vaak lichamelijke klachten maar hebben meestal ook mentale en sociale gevolgen. Misschien heeft u vragen als: ‘Kan ik blijven werken of sporten naast mijn behandeling? Waar kan ik terecht voor contact met lotgenoten? ‘  Met deze en andere vragen kunt u in ons ziekenhuis terecht op het spreekuur ‘Leven met kanker’.

Palliatieve zorg

Soms kunt u niet meer beter worden. Het team ondersteunende en palliatieve zorg (TOPZ) ondersteunt u als u niet meer kunt genezen. Samen kijken we hoe we u zo goed mogelijk kunnen helpen. We zorgen ervoor dat u zo min mogelijk pijn hebt en dat u thuis de hulp krijgt die u nodig heeft. Ook als u kiest voor een plek in een hospice of een verpleeghuis kunnen wij u helpen.

Kwaliteit kankerbehandelingen

Alle behandelingen verrichten we conform geldende landelijke protocollen. Er is ook een oncologiecommissie waarin alle medische, paramedische en verpleegkundige disciplines zijn vertegenwoordigd en waarmee optimale samenwerking achter de schermen voor mensen met kanker wordt gewaarborgd.