Wachttijden

Hier vindt u onze wachttijden. Wij doen er alles aan om u zo snel mogelijk te zien. Patiënten met spoed hebben altijd voorrang.

De wachttijden zijn voor het laatst bijgewerkt op 16 april 2024

Vooraanzicht van het Diakonessenhuis

Hier leest u de actuele wachttijden voor onze polikliniek afspraken, behandelingen en onderzoeken. De wachttijden staan in weekdagen. We vernieuwen het overzicht iedere week.

Klik hier voor meer informatie over de wachttijden.

Uitleg wachttijden

Een ander woord voor wachttijd is toegangstijd.

De wachttijden op onze website zijn een schatting. Heeft u voorkeur voor een bepaalde locatie of arts? Dan kan de wachttijd anders zijn. Als u precies wilt weten wat de wachttijd is voor Utrecht, Zeist of Doorn of uw eigen arts, belt u dan de polikliniek waar u de afspraak wilt.

De wachttijd kan ook anders zijn als u spoed heeft. Of omdat u zelf nog even wilt wachten.

Verschillende wachttijden

  • Eerste afspraak met de arts
    U maakt een eerste afspraak voor een spreekuur of kleine behandeling bij een arts. De wachttijd is het aantal weekdagen vanaf het moment dat u de afspraak maakt, tot de dag dat u de afspraak heeft.
  • Behandelingen
    Samen met uw arts besluit u dat een behandeling nodig is. De wachttijd is het aantal weekdagen tussen dat moment van besluiten en de dag dat u de behandeling krijgt. Dat kan gaan om een behandeling of operatie waarbij u dezelfde dag weer naar huis mag. Of waarvoor we u langere tijd opnemen.
  • Onderzoeken
    De wachttijd voor uw onderzoek is het aantal weekdagen tussen het moment dat u een afspraak maakt voor het onderzoek, tot de dag van het onderzoek.

Sneller geholpen

Vindt u de wachttijd te lang? U kunt u altijd contact met ons opnemen. Of u kunt uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Misschien kunnen we u, sneller helpen. De maximale wachttijd die ziekenhuizen met zorgverzekeraars hebben afgesproken (de Treeknorm) is vier weken voor de polikliniek en onderzoeken. Voor behandeling is de maximale wachttijd zeven weken.

Vragen over wachttijden?

Heeft u vragen over de wachttijden? Belt u dan naar de polikliniek waar u een afspraak wilt maken.

De wachttijden op deze pagina zijn een schatting, zodat u weet hoe snel u terecht kunt. De NZa wachttijden publicatie vindt u hier.